Kanalbutiken 5 knop

Om butiken

Kanalbutiken 5 knop startade sin verksamhet på sommaren 2002. Det var min mor som var ägare och initiativtagare till butiken. Grundidén var att ge turister och besökare runt slussen samt kanalfarare något mer att göra än att bara uppleva slussning, och varför inte lite shopping?

Inriktningen marina presenter och inredning föll sig naturligt eftersom Forsviks läge vid Göta kanal andas sjö- och kanalhistoria. Mässingsprodukter har varit en del av sortimentet under alla år, och vi fortsätter att ha dem med i vårt sortiment så länge de är efterfrågade. Vi får väl i ärlighetens namn medge att det under årens lopp smugit sig in en del nya produkter som är svåra att knyta till det marina temat, men är man bara tillräckligt uppfinningsrik så hittar man alltid en koppling.

2011 tog jag och min sambo över butiken och sedan dess driver vi den i vårt handelsbolag. År 2017 startade vi upp vår andra butik, Sail In, där vi främst säljer kläder, smycken och väskor, endast ett par hundra meter från 5 knop.  Forsvik ligger mig varmt om hjärtat och jag har bott här sedan 2002. De vackra omgivningarna, naturen och brukssamhället med sina historiska vingslag gör denna ort till en underbar plats att bo på och verka i.

Att leva livet i 5 knop är väldigt behagligt,

välkommen att testa du också!

Charlotta Haskovec

Lotta.jpg